Basilica de Ntra. Sra. de los Desamparados

Misa de acción de gracias por el Centenario de la Coronación de la Virgen y el Año Jubilar

El Arzobispo destaca que la Mare de Déu es “una fuerza evangelizadora que mantiene hoy viva nuestra fe”

El arzobispo de Valencia, monseñor Enrique Benavent, ha destacado que la Mare de Déu dels Desamparats “es una presencia evangelizadora que toca el corazón de muchas personas y mantiene hoy viva nuestra fe, una presencia viva y que vivifica la fe de nuestra Iglesia, porque donde no llegan nuestras palabras llega su mirada amorosa. No es algo del pasado, sino del presente, con fuerza evangelizadora que para nuestra Diócesis es una bendición de Dios”.

En la misa de acción de gracias por el Centenario de la Coronación de la Virgen, que ha presidido en la Basílica, el titular de la Archidiócesis ha señalado que las palabras del salmo “Tu eres l’orgull del nostre poble” expresan “allò que portem en el cor tots els valencians quan mirem a la Mare de Déu amb ulls de fe perquè, en lo que significa la teua advocació, estan els millors valors del poble valencià, i en els actes del Centenari hem pogut contemplar-ho i viure-ho”.

“En aquesta advocació està concentrada tota una història de fe, de caritat i d’amor a la Mare de Déu que hem rebut com una herència del passat, que conservem com un gran tresor i que encara està viu entre nosaltres”, ha precisado.

La devoción a la Virgen de los Desamparados -y todos los actos del Centenario- “no naix de la nada, és el fruit de tota una història que ens uneix a tots els valencians baix la mirada de la Mare de Déu i de la que ens hem de sentir orgullosos”.

El Arzobispo ha asegurado que “sense la Mare de Déu -i lo que significa de fe, d’amor als necessitats, de compromís pels més pobres-, la nostra història no seria la mateixa i el nostre poble no seria el mateix, i no tindríem esta història tan rica de humanitat, amor, caritat i solidaritat”.

El Centenari “és també un moment per a mirar el futur perquè la Mare de Déu ens indica els camins de l’Església: estar prop dels més necessitats i pobres, i que ocupen el primer lloc en l’Esglèsia els primers en el cor de la Verge, els desamparats, els que el món ignora, els descartats, com diu el Papa Francesc. Quant més servidora dels pobres es faça l’Església, més creïble serà per al nostre món”.

La celebración del Centenario “supuso también para la Iglesia de Valencia un momento de esperanza, en estos tiempos en los que transmitir la fe y anunciar el Evangelio es algo difícil, y nos reveló una vida eclesial rica de iniciativas pastorales”.

Los actos del Centenario “fueron momentos inolvidables de vida eclesial, de oración y encuentro con la Mare de Déu, de celebraciones en la Catedral y Basílica, la Gran Vigilia en la Plaza de Toros, que nos revelan la capacidad de la Virgen de convocar a los cristianos, su fuerza de atracción para anunciar el Evangelio en el mundo actual, a pesar de la secularización que vivimos, el corazón de tantos jóvenes, niños, incluso personas alejadas, que se sienten movidos a seguir a Jesucristo a través de María”.

Al comienzo de la misa, el rector de la Basílica, Melchor Seguí, ha definido la celebración del Centenario como unas “jornades històriques”. La Mare de Déu “ens va unir com no més sap fer Ella perquè a la crida de la Mare sempre acudeixen tots els seus fills. Donem gràcies pels beneficis i fruits d’aquest esdeveniment extraordinari i també a tots aquells que ho van fer possible: tot el poble valencià i les institucions, autoritats, colectius i persones particulars”.