Basilica de Ntra. Sra. de los Desamparados

La Mare de Déu ens fa imaginar i treballar per una València nova, una Església nova

El sacerdote Enric Roig preside la Missa de “Descoberta»

– “Davant la Mare de Déu la comunió pot ser més patent que en cap altre lloc”

El sacerdote Enric Roig, secretario del Arzobispo de Valencia, que ha presidido esta madrugada la Missa de Descoberta en la Basílica de la Virgen, ha señalado que “la vida es camí per a tots. La nit de la Mare de Déu s’ha convertit en una gran nit de peregrinatge. Qué imatge tan autèntica de l’Església! En la seua diversitat, en els seus carismes, de pobles, families, però un mateix nexe d’unió! I pot ser que davant la Mare de Déu esta realitat de comunió siga més patent que en cap altre lloc. Ni rics, ni pobres, ni perfectes, ni despreciables, ni de esquerres, ni de dretes, ni de poble o de ciutat… qué experiencia de unió la del amor de la Mare. Com en una gran familia”.

“Des de la Missa de descoberta hasta que la Mare de Déu torne a la seua Real Basilica, es conten per milers els cors dels valencians que es descobriran davant la Mare de Déu, per a expressar el seu dolor, la seua alegria, la seua necessitat i la seua gratitut. Es lo que podriem dir que suposa per a un valencià mirar a la Mare de Déu”.

Enric Roig, ha expresado que “Maria com a imatge de la comunió, esta Mare es l ´Església de Valencia! Estos els cristians valencians tan distints pero amb un mateix sentiment de estima i devoció des que el mercedari Gelabert Jofré inspirara, per la seua compassió davant aquell malalt mental, la fundació d’aquella antiga arxiconfraria…fins hui, els crucificats son els fills predilectes de la Mare de Déu. Teodor Llorente, pare de la renaixença valenciana ens fa buscar un objectiu comú per a tots els bons valencians: que durant la seua festa es creuen els nostres ulls en els de la Mare de Déu”.

“Els que tenim un patiment, els que estan malalts, els que no tenen il.lusió, el qui els falta treball, els qui no es senten vollguts, el qui s’han equivocat… tots trobem en Ella perdó, comprensió, consol, i una nova esperança”.

Roig ha añadido que “amb esta experiencia es va inspirar el mestre Serrano que parla del nou dia que ve amb Maria… i que és Crist. Ella ens dona esperança i ens fa pensar, imaginar i treballar per una València nova, una esglèsia nova, un món nou… el regne del Cel.

“Hui Valencia, en el dia de la Mare de Déu, es torna un trosset de cel per a confirmar-nos en la esperança de que eixe final és possible”, ha resaltado.